Avancerad fototeknik kräver duktiga yrkesmänniskor

11 oktober 2019 Lily Hansen

editorial

Även om smarta telefoner idag har inbyggda digitala kameror med relativt bra optik, finns det fortfarande en stor marknad för avancerade systemkameror. Yrkesfotografer använder utrustning som möjliggör sådant som telefonens kamera inte klarar. Att zooma med telefonen innebär inte samma sak som att göra det optiskt med ett objektiv till en systemkamera, som är särskilt utvecklat för just detta. Även om lagringen av bilden i bägge fallen sker digitalt, är skillnaderna stora. Med detta följer givetvis ett behov av tillgång till någon som kan serva och reparera kamerautrustning, vilket kräver kunskap och erfarenhet.

 

 

En rad tjänster som har med bildhantering att göra

 

Det är mycket inom området kamerateknik som kräver yrkesmässig kunnighet. Till exempel hur man digitaliserar analoga fotografier och filmer, skannar diabilder och restaurerar färger, rengör sensorer och reparerar såväl kamerahus som objektiv. Det skånebaserade företaget Kamerateknik har arbetat länge inom fältet och idag tar de sig an att serva och reparera alla olika typer av kamerafabrikat. Söker du experter på kamerateknik i Malmö är detta stället att vända sig till oavsett om du bor i regionen eller bara har vägarna förbi. Det lönar sig alltid att undersöka möjligheterna att laga kameror av hög kvalitet.

 

För såväl yrkesfolk som privatpersoner

 

Med digitaliseringen följde ett inte ovanligt problem, nämligen kraschade minnen. Detta kan innebära en katastrof för såväl yrkesfolk som hobbyfotografer. Bara tanken på att mängder av bilder kan vara förlorade är ledsam. För att inte tala om hur stora värden som ligger lagrade i minneskort och diskar. Men det finns hjälp och även här kan Kamerateknik i Malmö erbjuda sina tjänster. Genom åren har de lyckats rädda och återskapa hundratusentals bilder och andra typer av mediafiler. Detta så klart med nöjda kunder som resultat. Att veta om att professionella resurser finns kan rädda både små och stora katastrofer. Inte bara bildligt talat.

Fler nyheter