En bild säger mer än tusen ord

26 oktober 2019 william eriksson

editorial

Fotografier är kanske världens bästa sätt att föreviga de stunder man håller lite extra varmt om hjärtat. Födelsedagar, julfiranden, bröllopsfestligheter och semesterresor – eller för all del, bara mysiga vardagsstunder. Att anlita en professionell fotograf är ett roligt sätt att få de där speciella bilderna som man kanske uppskattar lite extra. En duktig fotograf har stenkoll på alltifrån ljussättning och skuggor, till vilka vinklar som fungerar bäst och hur man får barn med spring i benen att sitta stilla. Fotografier innebär kära minnen för många, och är väl värda att lägga lite extra slantar på ibland.

 

Hitta rätt fotograf för just dig

Fotografering är en konstform och varje fotograf har sin unika stil. Somliga är speciellt inriktade på porträttfoton i studio, medan andra brinner för att t.ex. fotografera olika naturmiljöer, byggnader, förälskade brudpar eller djur. Ska du anlita en professionell fotograf är det alltid klokt att kika runt lite grann innan du bestämmer dig, så att du verkligen hittar någon med just den stil som tilltalar dig. Kanske tycker du att svartvita foton är det vackraste som finns? Eller föredrar du bilder tagna utomhus med ett naturligt ljus? Fundera på hur du vill att dina drömfoton ska se ut och hitta en fotograf som kan leverera precis det.

 

 

Porträttbilder för hela familjen

Barn- och familjeporträtt är mycket populära och många besöker en fotograf varje år för att ta nya bilder. Även husdjursfotograferingar är vanliga, och de flesta porträttfotografer är riktigt duktiga på att ta proffsiga bilder även på de fyrbenta familjemedlemmarna. Har du också en lurvig vän där hemma som du skulle vilja få fotograferad? Kika in hos t.ex. fotograf Marcus Schoenherr, som fotar proffsiga djurporträtt i Borås och Göteborg. Bor du i en annan del av landet är din närmaste fotograf bara en snabb sökning på nätet bort. 

Fler nyheter