Familjen för evigt

25 januari 2020 mikael_barani

editorial

Plötsligt händer det: Man blir mamma eller pappa. Ja trots att man har haft flera månader på sig att förbereda sig för den stora stunden så blir det plötsligt så verkligt, så snabbt. I ena stunden var den där lilla bebisen nästan en abstrakt idé, trots en fin gravidmage. Men nu finns ett nytt liv i ditt liv, och ni har blivit en familj.

Det är mycket att anpassa sig till, trots att det där knyttet är så litet. Det är lite som att man man som par har hittat en fin form på denna resa genom livet, men plötsligt kliver en ny passagerare på som inte har några planer på att hålla sig till reglerna. 

Nu väntar en period av att hitta dynamiken mellan er och denna nya lilla person som ni inte ens känner. Men med tiden blir det allt tydligare vilken personlighet ert barn har och hur er familj formas av detta. Just när man har vant sig är det väl sedan dags för ett syskon. Fördelen är att denna gång så är man lite mer förberedd på det som komma skall.

I dessa tider av mobilkameror är det fantastiskt hur lätt vi kan föreviga dessa stunder som man sedan kommer att se tillbaka på med värme. Det är så enkelt att bara klicka loss och ha ett minne i telefonen. 
Det tenderar dock bli att vi låter dessa minnen stanna i det digitala formatet – antingen på mobilen eller på de sociala medierna. 
Minst en gång i livet så kan det vara värt att boka in en professionell fotografering, till exempel hos Marcus Schoenherr som är fotograf i Borås med rutin från San Diego i USA.

På så sätt så vet du att du får en riktigt kvalitativt minne förevigat i glansigt tryck som kommer att ta dig tillbaka till den stunden och tiden i ditt liv. 

Fler nyheter